Teiskonen Oy: Hinnoittelun ja tulostietoisuuden tukemiseksi

Vaikka erilaiset asiakkaat tasoittavat teknologiateollisuuden syklisyyttä, muun muassa materiaalien saatavuus ja hintakehitys sekä niiden vaikutukset hinnoitteluun aiheuttavat paljon pohdittavaa. Siksi Teiskonen tarvitsee esimerkiksi luotettavia kustannusanalyyseja ja ennusteita.    

Perheomisteinen hallinnointiyhtiö Teiskonen Oy omistaa viisi teknologiateollisuusyritystä. Niiden erikoisalaa ovat metalliteollisuuden järjestelmät ja komponentit, ohutlevyteollisuus sekä veneiden propulsiolaitteet ohjausjärjestelmineen. 

 – Pääbisnes meillä on sopimusvalmistus, jossa menestymme juuri niin hyvin kuin asiakkaammekin, kiteyttää varatoimitusjohtaja Ari Gerstner.                    

Mutkaton tekeminen miellyttää  

Eqvitia tuli yhteistyökumppaniksi, kun Teiskonen halusi lisätä yhden yrityksensä controller-resursseja ja kehittää talousseurantaansa.  

 – Ensin Eqvitia kartoitti controller-palveluiden kehitystarpeita. Kartoitus ja Eqvitian ehdotukset vahvistivat ajatuksiamme marssijärjestyksestä, Gerstner kertoo. 

 Avainasemaan nousi työkalujen kehittäminen sisäisen laskennan seurantaan. Toiminnanohjausjärjestelmästä on nyt rakennettu tietokantayhteyksiä ulkoiseen raportointiohjelmistoon. Eqvitia on suunnitellut raportteja muun muassa laskutuksen, tilauskannan ja yksittäisten töiden seurantaan. 

 Controller-palveluiden ostaminen Eqvitialta puolestaan tehosti yrityksen tietoisuutta toimintansa vaikutuksesta avainlukuihin ja kannattavuuteen. 

 Yhteistyökumppanissaan Gerstner arvostaa mutkatonta tekemistä. 

– Eqvitialaiset tuntevat toimialamme ja toimivat kuin olisivat palkkalistoillamme. Lisäksi he ovat hyvin tavoitettavissa.  

Teiskonen Oy

  • Perheomisteinen hallinnointiyhtiö, jonka omistuksessa on viisi teknologiateollisuusyritystä: HT Laser Oy, puolalainen tytäryhtiö HT Laser SP. Z O.O, Elekmark Oy, Alamarin-Jet Oy ja Oy HT Engineering Ltd. 
  • Liikevaihto 85 miljoonaa euroa
  • Työntekijöitä 470  

Jaa artikkeli somessa:

Jaa Linkedinissä
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä