Tana-konserni: Verkosto vaatii kunnon kumppaneita

Tana on erikoistunut kiinteätä jätettä käsitteleviin kaatopaikkajyriin ja repijöihin. Toimintamalli perustuu verkostoon ja hyvien ulkoisten kumppaneiden hyödyntämiseen. Eqvitia on toiminut Tanan taloushallinnon kumppanina jo usean vuoden ajan. 

Aika on rahaa myös kiinteiden jätteiden käsittelyssä. Tanan suunnittelemat laitteet pitävät toiminnan vauhdissa – oli sitten kyse tiivistämisestä, repimisestä, erottelusta tai kierrättämisestä. Investoinneista on samalla saatava mahdollisimman paljon irti.    

Ilman omaa konepajaa toimiva verkostomainen konepajayhtiö tähtääkin voimakkaaseen kasvuun.   

– Tavoitteemme on kolminkertaistaa liikevaihtomme. Orgaaninen kasvu on ollut viimeiset kolme vuotta keskimäärin 20 prosenttia vuodessa. Kasvuloikka edellyttää myös hyviä kumppanuuksia, toteaa talousjohtaja Suvi Sell.

Tuoreita näkökulmia ja uutta osaamista

Eqvitia on toiminut Tanan taloushallinnon kumppanina vuodesta 2016 lähtien. Eqvitia huolehtii kirjanpito- ja palkanlaskentapalveluista ja kehittelee parhaillaan talousdatan analysointia ja raportointia.

– Emme halua käyttää omaa aikaa ja resurssejamme perustukiprosesseihin. Toisaalta taas tiedonkulku on yksi taloushallinnon suurimpia haasteita. Talousraportoinnin kehittäminen tehostaakin tiedon oikeellisuutta ja tiedolla johtamista.

Sellin mukaan Eqvitia tuntee hyvin Tanan toiminnan, tarpeet ja prosessit. Vankan perusosaamisen ansiosta Eqvitian tiimiä ei tarvitse jatkuvasti ohjeistaa ja kouluttaa. Itse asiassa tiimi opastaa Tanaa toimimaan oikein.

– Eqvitia on tuonut konsernin taloushallintoon vakautta ja ammattitaitoisesti hoidettuja perusprosesseja. Erityisesti arvostan proaktiivisia kehitysideoita taloustoiminnon kehittämiseksi. Eqvitian kanssa meidän on hyvä kasvaa.

Tana-konserni

  • Verkostomainen konepajatoimija, konserniin kuuluvat Tana Oy ja Tana Rental Oy
  • Liikevaihto 38 miljoonaa euroa
  • Työntekijöitä 41 

Jaa artikkeli somessa:

Jaa Linkedinissä
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä