Eqvitia

Harjoittelijana ja kesätöissä Eqvitialla

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Hei, olen Sari, vastavalmistunut merkonomi. Aloitin työharjoittelun Eqvitialla marraskuussa 2019 ja se kesti noin neljä kuukautta. Tällä hetkellä olen kesätöissä ja ajattelin kertoa hieman kokemuksistani teille.

Pääosin teen palkanlaskentaa, mutta muissakin taloushallinnon työtehtävissä on tullut auteltua. Työtehtäviä on ollut laidasta laitaan, kuten erilaisten myynti- ja ostolaskujen, kuukausittaisten ja vuosittaisten kirjanpitojen tekeminen sekä monien, monien excel-taulukoiden parissa. Ala on todella laaja ja tuntuu edelleen, että jatkuvasti törmää täysin uudenlaisiin työtehtäviin.

Alkuun opettelin uusien ohjelmistojen käyttöä sekä tutustuin tilitoimiston arkeen. Pian pääsin harjoittelemaan palkanlaskentaa ja siihen liittyviä työtehtäviä, esimerkiksi Tulorekisteri-ilmoitusten tarkistamista ja lähettämistä, lomapalkkavelkojen päivitystä tai palkankorotusten laskemista. Palkanlaskentaan vaikuttavat asiakasyrityksen lisäksi erilaiset lait sekä työehtosopimukset, joiden kirjo on todella laaja, joten työ vaatii tarkkuutta sekä huolellisuutta. Asiakaspalvelu on isossa roolissa ja sähköposti kovassa käytössä.

EQVITIA HARJOITTELUPAIKKANA 

Suosittelen Eqvitiaa työharjoittelupaikaksi, sillä täällä on todella hyvät mahdollisuudet päästä oppimaan taloushallintoalasta osaavien työntekijöiden avulla. Itselle tärkeitä asioita on ollut avun saaminen silloin, kun sitä tarvitsen, sekä ymmärrys siitä, missä vaiheessa harjoittelua on sopivaa antaa enemmän vastuuta työtehtävistä. Ilmapiiri on viihtyisä ja työkavereiden seurassa kahvitauot sujuvat oikein rattoisasti.

HARKITSETKO TALOUSHALLINTOALAA?

Alaa harkitseville suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Koko ajan oppii uutta ja ajan myötä on palkitsevaa katsoa taakse päin, kuinka aloitti tiliristikoiden opettelun, kun debet & kredit olivat täysin vieraita termejä ja kuinka paljon eteenpäin tuosta on päästy. Paljon on kuitenkin opittavaa edelleen ja Eqvitia antaa siihen tarkoitukseen todella hyvän mahdollisuuden. Jos siis opiskelet taloushallintoalaa ja olet harjoittelupaikkaa vailla, kannattaa laittaa hakemusta tulemaan.

Aurinkoista kevättä!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Jaa artikkeli somessa:

Jaa Linkedinissä
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä