Taloushallinnon ammattilaiset

Tulin Yrityskonsulteille joulukuun alussa päättöharjoitteluun taloushallinnon ja kirjanpidon tehtäviin. Harjoitteluni kesto kokonaisuudessaan on reilu pari kuukautta ja näin ollen ollaankin jo pian loppusuoralla.

Miksi sitten tulin harjoitteluun juuri Yrityskonsulteille?

Jo heti alussa ajatukseni harjoittelupaikasta rajautui automaattisesti tilitoimistoihin, sillä ajattelin että tilitoimistossa näkee toimintaa laajemmin, verrattuna esimerkiksi yhden yrityksen omiin taloushallinnon tehtäviin. Varsinaista yritystä valitessa puskaradio toimi hyvänä mittarina. Kun omien havaintojen lisäksi kuulee yrityksestä puhuttavan muun muassa modernina ja kehittyvänä, herää mielenkiinto. Voiko tilitoimisto todella olla moderni? Aikani täällä on todistanut sen, että todellakin voi, monellakin tapaa.

Kun ensimmäisenä päivänä tulet täysin uuteen ympäristöön vailla varsinaista kokemusta alalta, on olo auttamatta epävarma. Yrityskonsultit tekivät sopeutumisen kuitenkin erittäin helpoksi, sillä vastaanotto oli lämmin ja uutena tulokkaanakin pääsi heti mukaan hyvään työyhteisöön. Täällä kaikki ovat tasa-arvoisia ja kommunikaatio mutkatonta, mikä tekee työnteosta huomattavasti mielekkäämpää.

Mitä kaikkea harjoittelijan työnkuvaan sitten kuuluu Yrityskonsulteilla?

Työnkuvaani on kuulunut hyvin monipuolisia ja erilaisia tehtäviä aina mapituksesta kirjanpitoon. Tehtävieni kautta olen saanut monipuolisen ja laajan kuvan tilitoimiston toiminnasta ja siihen liittyvistä töistä. Harjoittelijana olen päässyt tekemään paljon ja myös vastuuta on annettu. Työtehtävieni kautta olen päässyt kehittymään ja haastamaan itseäni, sekä saanut koulussa opitulle teorialle sen käytännön puolen. Vaikka harjoittelijana minulla ei ole suoraan omaa vastuualetta, vaan toimin aina tarpeen mukaan eri tehtävissä, on töitä kyllä riittänyt.

Nyt kun mietin valintaani tulla Yrityskonsulteille, en voisi olla tyytyväisempi. Ennakko-odotukseni ovat ylittyneet, sekä kiinnostukseni alaa kohtaan on entisestään lisääntynyt. Pääsin odotusteni mukaan näkemään tätä kautta taloushallinnon tehtäviä laajasti, jopa laajemmin kuin osasin odottaakaan. Harjoitteluni on jo tähän mennessä antanut minulle paljon ja vielä on matkaa hetki jäljellä. Kun annetaan tilaa kehittää itseään ja löytää omia vahvuuksia, kuitenkin tavoitteellisesti ja ahkerasti toimien, saavutetaan se parhain lopputulos. Harjoittelijana Yrityskonsulteilla olenkin löytänyt omia vahvuuksiani ja päässyt kehittämään itseäni, mikä on ollut erittäin tärkeää ja on antanut arvokasta kokemusta jatkoa ajatellen.

Oona Järvinen, harjoittelija